Veel gestelde vragen

klik op een vraag voor het antwoord

Waar ligt Residence Zenobia?

Résidence Zenobia ligt op een parkachtige locatie in woonwijk Rokkeveen te Zoetermeer. Om precies te zijn: op het meest westelijke gelegen deel van het groene grasveld ten noorden van de Zenobiagang, op loopafstand van winkelcentrum Rokkeveen, maar toch heel rustig in het groen gelegen.

Hoeveel appartementen komen er in Residence Zenobia?

Residence Zenobia bestaat uit 12 luxe appartementen en 2 riante penthouses.

Hoe groot zijn de appartementen in Residence Zenobia?

De 3-kamer appartementen variëren van 87m2 tot 120m2 woonoppervlak.
De twee penthouses zijn 128m2 en 135m2 woonoppervlak.

Waar kan ik mij aanmelden?

U kunt zich op de website vanaf 21 februari aanmelden als belangstellende. Vanaf start verkoop, naar verwachting voor de zomer, heeft u circa 10 kalenderdagen om u definitief in te schrijven op een appartement of penthouse van uw keuze.

Waarom heb ik een account nodig?

Door middel van een account wordt u automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen van Residence Zenobia. Vanaf de start verkoop op 3 juni (18.30-20.30 uur bij Dekker in Zoetermeer) is inschrijving op een woning ook mogelijk via het account.

Wanneer ontvang ik de contracttekeningen?

De contracttekeningen zitten in de Koperscontractmap. Deze map wordt uitgereikt tijdens het verkoopgesprek bij de makelaar, nadat u een woning is toegewezen.

Wanneer is het gesprek met Kopersadvies?

Na ondertekening van de Koop-/AannemingsOvereenkomst (kortweg: KAO) worden de kopers door de Kopersadviseur van Dura Vermeer uitgenodigd voor een gesprek. In dit gesprek worden onder andere optionele aanpassing (meer- en minderwerk) besproken.

Wanneer start de bouw?

Dura Vermeer verwacht in 2019 te kunnen starten. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Het moment van de start bouw is afhankelijk van het behalen van de opschortende voorwaarden in de Koop-/Aannemingsovereenkomst. Denk hierbij aan onherroepelijke omgevingsvergunning voor dit bouwplan én voor het naastgelegen te bouwen woonzorgcomplex Cardia, en het behalen van het voorverkoop percentage van minimaal 70%. De Kopersadviseur van het project zal de kopers informeren zodra dit moment bekend is.

Wanneer is de oplevering?

De oplevering is afhankelijk van het weer, capaciteit bij leveranciers en werkzaamheden derden (zoals nutspartijen). Bij een voorspoedige bouw verwacht Dura Vermeer circa één jaar te bouwen.
Als er eind 2019 wordt gestart met de bouw dan worden de eerste appartementen rond het najaar van 2020 opgeleverd. Dit is nadrukkelijk een prognose, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Waar kan ik parkeren?

U kunt openbaar parkeren op de nog aan te leggen straat aan de voorzijde (noordzijde) van het gebouw welke uitsluitend voor bestemmingsverkeer is. De verwachting is dat u hier altijd voldoende plek heeft en dat derden geen gebruik maken van dit doodlopend stukje straat bestemd voor parkeren.

Hebben de appartementen een keuken?

De appartementen zijn voorzien van een luxe en complete SieMatic keuken met Siemens inbouwapparatuur. Elke keuken is in ieder geval voorzien van een inductie-kookplaat, een recirculatiekap, spoelbak met Quooker, vaatwasmachine, elektrische oven met stoomfunctie, magnetron oven en koelvriescombinatie, een granieten werkblad en greeploze Siematic kasten. Afhankelijk van het gewenste bouwnummer varieert het ontwerp van de keuken. In de showroom Thuis van Dura Vermeer kan naar eigen wens de keuken worden gewijzigd.

Hoe is de badkamer/toilet uitgerust?

De badkamer en toiletruimte worden onder andere standaard voorzien van grote antracieten Mosa vloertegels 60x60 cm, welke u kosteloos ook in drie andere kleuren kunt krijgen. Tevens uitgerust met HansGrohe kranen en Villeroy & Boch sanitair. Het toilet zelfs van het luxe type ‘Villeroy & Boch Subway 2.0’. U kunt bij de showroom Thuis van Dura Vermeer terecht om voor de badkamer en het toilet (excl. leidingwerk) naar eigen smaak keuzes te maken.

Kunnen de appartementen nog worden aangepast?

De positie van keuken, badkamer, toilet, bergingen en schachten staan vast, deze kunnen niet worden verplaatst. Wat wel mogelijk is, is bijvoorbeeld het wijzigen van wanden in slaapkamers voor het creëren van een walk-in of werkkamer of juist voor een extra grote slaapkamer. Bouwkundige wijzigingen aan de gevel en /of buitenzijde zijn niet mogelijk.

Wat is een appartementsrecht?

In het project koopt u geen appartement maar een appartementsrecht. Daarmee verkrijgt u een aandeel in het gehele gebouw met het exclusieve recht op het gebruik van een deel of delen daarvan. Daarnaast heeft u medegebruiksrecht van de gemeenschappelijke ruimten zoals de entree, het trappenhuis en de aanwezige lift.

Komt er een VvE?

De appartementen worden ondergebracht in een VvE.

Wat is de VvE bijdrage?

Als eigenaar van een appartementsrecht betaalt u per periode een zogenaamde VvE bijdrage. Hoeveel u betaalt, hangt af van de grootte van uw aandeel in het gebouw.
In de oprichtingsvergadering wordt de VvE bijdrage door de leden bepaald en vastgesteld. Ter indicatie ontvangt u in de Koperscontractmap een voorlopige inschatting van de kosten per bouwnummer.

Wat is de ingangsdatum grondrente?

In de uitschrijven KAO is een ingangsdatum opgenomen per datum vervullen van de opschortende voorwaarden.

Wat is het rentepercentage?

Rente van 5,5% per jaar voor de grondkosten en de vervallen bouwtermijnen.

Wanneer wordt het appartementsrecht geleverd?

Nadat voldaan is aan de opschortende voorwaarden (belangrijkste zijn 70% vvk, onherroepelijke omgevingsvergunning en SWK acceptatie) wordt de koper door de notaris binnen één maand uitgenodigd om de grond (appartementsrecht) te passeren.